суботу, 30 листопада 2013 р.

ГМО в Україні

   Звичайному споживачу,звісно цікаво - чи є ГМО в Україні?адже майже всі продукти в магазинах чи супермаркетах маю маркування "без ГМО".
Відповідно до нового закону,українськісупермаркети почали маркування харчових продуктів для сертифікації щодо вмістугенетично модифікованих організмів.
Виробники почали поспішно наносити етикеткидля запобігання штрафам. для підприємств роздрібної торгівлі такі штрафи становлять до 50 відсотків від вартості продукту харчування без належного маркування.
   "Ми вже потратили 150000 грн на наклейки " Без ГМО ", гроші,певною мірою, з кишень споживачів", сказав Геннадій Юрченко, директор з корпоративних відносин Nestle Food компанії в Україні. Він заявив, що Nestle ніколи не використовувала ГМО в своїх продуктах в Україні.
Але критики кажуть, що, враховуючинезадовільний стан державних інспекцій, етикетки не являються гарантією заспокоєння рядового споживача щодо наявності ГМО на їхньому обідньому столі.
   "Немає жодного генетично модифікованогоорганізму зареєстрованого в Україні. Тому жоден з генетично модифікованих інгредієнтів, що використовується в їжу, яка продається в Україні не може бути законним. Ця норма передбачена в законі про біологічну безпеку, прийнятому в Україну в 2007 році ", сказав Микола Проданчук, директор Інститутуекогігієни та токсикології ім. Л. І Медведя.
І, у всякому разі, такі норми в Україні легко обійти з-за слабкого державного контролю і безглуздості законодавства. Наприклад, щоб бути в змозі перевірити виробництво, спеціалізована установа уряду повинна дати 10-денне повідомлення виробнику - достатньо часу, для виправлення невідповідностей стандартам.






1 коментар:

  1. Якщо у вас були фінансові проблеми, то вам пора посміхнутися. Вам потрібно лише зв’язатися з містером Бенджаміном із сумою, яку ви хочете позичити, і терміном платежу, який вам підходить, і ви отримаєте кредит протягом трьох робочих днів. Я просто в шостий раз виграв позику в 700 тисяч доларів на термін 180 місяців з можливістю виплати до закінчення терміну придатності. Містер Бенджамін допомагає мені з позикою. Зв’яжіться з ним, і ви побачите, що він дуже чесна людина з хорошим серцем. Його електронний лист lfdsloans@outlook.com, а його номер телефону WhatApp: + 1-989-394- 3740

    ВідповістиВидалити